Testen. Ook een prachtig vak in de IT.

NEE!

Deze post gaat niet over Corona….niet direct in ieder geval.

Wat dan? De afgelopen weken horen we de woorden Testen, Testen, Testen vanuit onze overheid ivm Corona.

Bij mij gebeurt er iedere keer iets anders bij deze woorden. Om dit te verduidelijken een kleine flash-back. September 2007 mocht ik als zij-instromer starten bij een grote IT-dienstverlener. Met een kritische houding, bedrijfskundig inzicht en een grote leergierigheid startte mijn pad in de IT. Als Test Engineer! 2018, 11 jaar later en vele ontwikkelingen en groei verder liet ik de organisatie en het vakgebied pas los. Testen is een prachtig vak.

De tijden zijn veranderd, of toch niet? De mogelijkheden tot automatisering van testen, de ontwikkelingen naar Agile & DevOps teams is impactvol. Daarbij is vooral de verschuiving naar communicatieve vaardigheden een cruciaal ontwikkeling in mijn ogen. Van Wijzen naar Samen. Binnen de IT is Testen & Kwaliteit echter nog steeds een belangrijk onderdeel van het totaal proces.

Wat ik hier nu mee wil voor jou als lezer? Het test & kwaliteit vak is springlevend en is nog steeds een super aantrekkelijk carrière pad in de IT. Het aantal openstaande vacatures is groot. Vrijwel alle testbedrijven die ik ken, geven aan dat ze zitten te springen om goede mensen.

Dus overweeg jij een baan in de IT en…

  • heb jij een passie voor techniek
  • heb jij een kritische houding
  • heb jij al een beetje ervaring met programmeren (met bijvoorbeeld JAVA of .NET)
  • werk jij graag samen
  • ben je communicatief sterk
  • ben je bereid te investeren in je toekomst
  • heb je al ervaring met (ongestructureerd) testen

Ga dan eens onderzoeken hoe het vak van Testprofessional iets voor jou kan zijn.

Veel mensen zijn je al voorgegaan. Ook ik deel mijn ervaringen met je als je dat wil. Je bent van harte welkom. Uiteraard kunnen we ook sparren over andere loopbaanmogelijkheden binnen het IT vakgebied.

Laat een reactie achter