Samen & Doen: een andere dimensie in 2020
Vanaf het begin van het jaar heb ik aangegeven dit jaar Samen & Doen als uitgangspunt te nemen voor alles tijdens het ondernemen. Samen werken aan plannen en ze samen uitvoeren. Dat heeft toch wel een andere wending gekregen in de afgelopen week.
Samen & Doen is nu ook Samen & (niet) Doen.
We hebben samen met elkaar een enorme uitdaging voor ons om door deze crisis heen te komen.
Doen, of juist niet doen, vraagt meer toelichting.
 
Samen & Doen: wat me echt raakt in de afgelopen dagen is de ongelofelijke liefde die ik terug zie in veel berichten. De FB groepen voor hulp, de vlaggen actie van NAC supporters, horeca die dicht moet en hun verse producten delen met voedselbanken en ouderen, een bekende die op eigen initiatief 30 stoofvlees porties maakt voor mensen die het nu moeilijk hebben.
Bij ondernemers zie ik mooie initiatieven, waar de digitale mogelijkheden tot en met de randjes worden gebruiken. Van de dansschool van mijn vrouw en dochters tot online webinars over heel veel onderwerpen (boeklancering/hoogbegaafdheid/business coaching/scrum workshop). Fantastisch voor de beroepen waar dit bij kan. Dat zijn er in 1x heel veel valt me op ?. Zelf heb ik al mijn (job)coaching ook digitaal in kunnen richten. Laten we dit met elkaar blijven doen!
 
Samen & Doen: thuis is de situatie net als bij velen bijzonder. Mijn vrouw en ik zijn allebei ondernemer en zien veel werk uitgesteld, we hebben 3 kinderen en dat betekent dat we samen tijd investeren in een stuk begeleiding. Het is nu zaak om optimistisch en creatief te blijven, op zoek gaan naar nieuwe mogelijkheden. De kinderen zijn zo flexibel. Die vermaken zich en realiseren zich ook wel dat het bijzonder is wat er aan de hand is. Heel liefdevol.
 
Samen & niet Doen? Elkaar in oncomfortabele situaties brengen in de winkel of op straat, negatieve energie inzetten, online onaardig tegen elkaar doen, HAMSTEREN.
Dat laatste….alsjeblieft zeg. Niet naar opa’s & oma’s gaan valt me persoonlijke zwaar maar wat is het nodig! Ook niet doen? Zelf negatief worden, wel positief blijven dus ?.
 
Bewust uitspreken wat ik zie en wil helpt mij om naar de volgende stap te kunnen. Ik vind het oprecht heel heftig wat er gebeurd. Ergens zag ik vandaag een bericht voorbij komen dat wendbaarheid nu cruciaal is. Door af te sluiten en te kiezen ga ik vooruit.
 
Voor nu wil ik afsluiten met de woorden die Jerry Springer midden jaren 90 iedere aflevering gebruikte: “Take care of yourself, and each other.”
Nooit gedacht dat ik hem nog zou citeren. Toch is dat precies wat ik ons allemaal wens!

Laat een reactie achter