"Met kennis van de sector weet hij de deelnemers te motiveren en inspireren. Voor mij heeft hij de perfecte combinatie van hulpvaardigheid en resultaatgerichtheid."

Werk jij in het Sociaal Domein en heb je moeite om jouw cliënt richting de volgende stap te krijgen in het sollicitatieproces binnen de IT arbeidsmarkt? Heeft jouw cliënt een specialistisch en technisch (IT-)cv waardoor het een uitdaging is om op een inhoudelijke en gelijkwaardige manier in gesprek te gaan?  

Dan is het waardevol om een professioneel IT-coach in te schakelen om jou te ontzorgen. Iemand die vanuit IT-kunde en -ervaring helpt met het creëren van impact en toekomstperspectief voor jouw cliënt. Heb jij behoefte aan een veilige, onafhankelijke en professionele sparringpartner? Dan leren we je graag kennen.

Voor wie?

 • Je bent Arbeidsdeskundige;
 • Je bent re-integratieconsultant;
 • Je bent participatiecoach voor statushouders;
 • Je bent Adviseur Intensieve Dienstverlening;
 • Je bent Klant Regisseur;
 • Je bent Adviseur Werk;
 • Je bent Adviseur Werkgeversdienten ICT;
 • Je begeleidt jouw cliënt in het traject “Werk fit maken” of “Naar werk”;
 • Je bent gewoon nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen.

Wees welkom!

Herken je deze veelvoorkomende uitdagingen?

 • Er is een gat in IT-kennis tussen cliënten en functionarissen binnen het Sociaal Domein. Dit maakt het moeilijk om te beoordelen of iemand wel of niet geschikt is voor de IT en ontstaat er een vacuüm waarin je blijft hangen.
 • Er ontbreekt een relevant netwerk in de IT, vaak zowel lokaal, regionaal als landelijk;
 • Er is te weinig passende kennis en ervaring in de IT-branche, waardoor het sollicitatie proces niet vanuit het nodige specialisme kan worden begeleid;
 • De drempel is voor cliënten te hoog om daadwerkelijk bij een IT-bedrijf binnen te komen.

Mijn waardevolle en duurzame oplossing

We begeleiden in opdracht jouw cliënt naar IT-werk. Resultaatgericht, op een sociale manier en zonder oordeel. Met zelfinzicht, vertrouwen en passie werken we naar een duurzame en passende arbeidssituatie.

Door uitvoerige werkervaring in de IT-branche hebben we een groot en relevant netwerk opgebouwd, dat tijdens het Naar Werk-traject meekijkt. Doordat we goed op de hoogte zijn van ontwikkelingen, spelen we continu in op de behoeften in de huidige IT-arbeidsmarkt.

Onze diensten

 1. Het “2 + 3 maanden programma” een combinatie van persoonlijk leiderschap en loopbaan begeleiding met een boost naar werk;
 2. Coaching & Training op maat (individueel of in groepen);
 3. “Werkfit maken” traject met focus op persoonlijk leiderschap ;
 4. “Naar Werk” traject met focus op het vinden van duurzaam werk;
 5. ICT-opleidingen op maat;

Deze trajecten bieden we zowel individueel aan als in groepsverband.

Werkwijze

Stap 1:

Ieder traject met een Gemeente of UWV (als opdrachtgever) begint met een persoonlijk gesprek. Tijdens dit eerste gesprek maken we kennis en is er de intentie om te komen tot duidelijke doelen en verwachtingen. Deze verwachtingen zijn het startpunt voor een traject met een cliënt of groep.

Stap 2:

Er volgt een persoonlijk kennismakingsgesprek met de cliënt(en), waarin we gezamenlijk aftasten en komen tot een duidelijke situatiebeschrijving. Deze beschrijving is voor ons het startpunt. Belangrijk is dat er wederzijds een goed gevoel is, en daarmee een prettige basis om samen te gaan werken.

Stap 3:

We gaan – soms samen met een partner – op zoek naar de meest passende oplossing voor de cliënt(en) en komen met een eerste voorstel. De basis hiervoor is één van de vijf bovenstaande diensten. Dit voorstel spitsen we geheel toe op jouw cliënt en op basis van onze kennis en ervaring. We gaan pas aan de slag als we beiden waarde zien en overtuigd zijn dat de cliënt ermee is geholpen.

Het einde van stap 3 is een helder en concreet voorstel, inclusief een investeringsvoorstel.

Klantervaringen

Eelke Meijer
Hans van Gastel is een autoriteit met betrekking tot ICT trajecten in het Sociaal Domein. Door de gemeente Geertruidenberg is besloten om kandidaten met een ICT achtergrond in het ICT traject van hem te laten deelnemen. De eerste kandidaten die vanuit de gemeente Geertruidenberg aan het traject deelnamen, waren statushouders, die nog maar enkele jaren in Nederland verbleven. Deze kandidaten hadden geen werkervaring in Nederland opgedaan. Onder de bezielende leiding van Hans, kregen deze kandidaten inzicht in hun mogelijkheden in Nederland en werden zij individueel begeleid. De kandidaten werden in het begin van het traject intensief begeleid, hierna kregen zij opdrachten om sollicitatiebrieven, cv te maken en gesprekken te gaan oefenen. De gemeente Geertruidenberg heeft veel baat gehad bij de trajecten. Zo zijn er 2 kandidaten die snel een baan hebben verworven, een die een BBL traject in ging en 1 kandidaat volgt een leerwerktraject bij een Internationaal ICT bedrijf. In verband met COVID duurt dit iets langer. In het traject worden de kandidaten gestimuleerd om hun taken en opdrachten zoveel mogelijk zelfstandig uit te voeren. Hans heeft de kennis en vaardigheden in huis, op ICT gebied, die bij de begeleider bij de gemeente niet aanwezig zijn. De nauwe samenwerking met Hans is door mij ervaren als zeer prettig en productief, belemmeringen werden snel opgelost of acties op ondernomen. Er kan worden geconcludeerd dat de trajecten die door de gemeente bij Hans zijn ondergebracht tot nu toe succesvol zijn gebleken. Door te investeren in een traject heeft dit bij de gemeente een lastenbesparing en de kandidaten een duurzaam perspectief voor hun toekomst in Nederland opgeleverd.
Eelke Meijer
Participatiecoach statushouders/inburgering / Gemeente Geertruidenberg
Fares Assli
Hans heb ik leren kennen als een resultaatgerichte en zeer toegankelijke coach. Enthousiast , flexibele en een prettige gesprekspartner. Iemand waar je op kunt bouwen en ik graag mee samenwerk. Denkt graag met je mee om tot goede oplossingen te komen. Dit traject heeft me buiten een andere kijk op zaken, ook meer inzichten in mezelf gegeven, de gesprekken hebben mij verrast door de vragen die je stelde. Een hele leuke manier om een biografisch profiel terug te krijgen, waar je jezelf in herkent. (Fares heeft het 2 + 3 maanden programma voor Gemeenten gevolgd)
Fares
IT support Warehouse / Bol.com
Talal Kayed
Bij de start van het traject was ik 4 jaar in Nederland. Als nieuwkomer in Nederland was voor mij alles op de Nederlandse arbeidsmarkt onduidelijk. Hans heeft me met zijn geweldige ervaring geholpen om precies mijn eigenschappen en vaardigheden te definiëren. Tijdens de trainingsperiode heb ik de volledige ervaring opgedaan met het creëren van de nodige en effectieve tools voor de grote uitdaging. Deze training heeft me veel geholpen om moeite en tijd te besparen en het doel snel te bereiken. Ik geloof dat iedereen ergens de perfecte vacature heeft, maar het is niet eenvoudig om het pad en de tools te kennen om dit te bereiken, Hans was bedreven in het begeleiden van mij op het juiste pad en met het creëren van deze tools. (Talal heeft het 2 + 3 maanden programma voor Gemeenten gevolgd)
Talal Kayed
Data Administrator
Jaap Mulders
Hans wil mensen vooruit helpen, dat was mijn gedachte na onze eerste kennismaking. Inmiddels hebben we 2 keer een project gedaan waarbij we werkloos werkzoekende ICT’ers willen helpen aan een nieuwe baan. De projecten waren voor ons zeer succesvol. Hans weet zich als trainer sympathiek op te stellen en deelnemers tegelijkertijd een spiegel voor te houden. Met kennis van de sector weet hij de deelnemers te motiveren en te inspireren. Voor mij heeft Hans de perfecte combinatie van hulpvaardigheid en resultaatgerichtheid.
Jaap Mulders
Jaap Mulders, Adviseur Werkgeversdiensten ICT (West-Brabant) / UWV

Vraag een vrijblijvende kennismaking aan

Worstel je met een specifiek vraagstuk en wil je weten hoe we jou en jouw cliënt verder kunnen helpen? Vraag dan een kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of Whatsapp. We kijken ernaar uit je te ontmoeten.