"Toch voelde ik diep van binnen dat ik meer in mijn mars had dan ik liet zien. Dat er meer mogelijk was."

Al van jongs af aan wil ik gezien worden. Belangrijk zijn voor anderen. Mijn ouders zijn gescheiden en dat heeft me gevormd. Ik had behoefte aan waardering en zocht naar bevestiging van anderen, want dat zou me gelukkig maken. Hierdoor raakte ik gaandeweg de connectie met mezelf kwijt. Met wat ik écht wilde in mijn leven. Ik was graag in contact met anderen, had plezier in het leven, maar werkte vaak op de grens van mijn eigen kunnen. Mensen werkten graag met mij: ik was betrouwbaar, gedreven en zorgde voor resultaat. Toch begon er iets te knagen en ik vroeg mezelf af: “voor wie doe ik dit eigenlijk?”

Diep van binnen wist ik dat er meer mogelijk was. Dat ik meer in mijn mars had dan ik liet zien. Daarom doorliep ik in 2014 mijn eerste persoonlijk leiderschapsprogramma. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me zorgeloos, krachtig en geïnspireerd! Ik wist het direct: “wat zíj doen, dat wil ik ook.” Mijn reis was gestart en vervolgde zich al snel naar Ohio. Daar vond ik mijn passie in de carrière- en talentontwikkeling van 23 IT-professionals van Sogeti. Ik had nog nooit zo genoten van mijn werk. Mijn stip op de horizon werd haarscherp: mensen, teams en organisaties laten groeien.

Ik besloot mijn intuïtie te volgen en mijn persoonlijke missie na te streven: een leven waarin ik ruimte geef aan mijn talenten, kwaliteiten en ambities. Waarin ik leiderschap neem. Een jaar lang volgde ik een intensieve Post HBO opleiding, de MEO (Masteropleiding in Essentie Ontwikkeling). Een prachtig programma waarmee ik mensen in hun kracht zet en onbenut potentieel ontwikkel in organisaties, teams en individuen. Samen met mijn vrouw deed ik in deze periode ook een tweetal intensieve persoonlijk ontwikkel trainingen. Aanvullend deed ik via mijn werkgever ook nog een senior leiderschapstraining. Dit was ontzettend waardevol voor mijn ontwikkeling als professional én als mens.

Wat een fantastisch jaar! Het bracht me een enorme bak aan kennis, zelfreflectie en vertrouwen. Eindelijk stopte ik met vechten. Ik zocht geen bevestiging meer bij anderen en werd steeds meer een pure en onafhankelijke man die echt geniet van het leven. Nu ervaar ik een diepere verbondenheid met mezelf en anderen. Dat maakt me krachtig en gelukkig. Wat ik heb geleerd? Hoe belangrijk het is om je intuïtie te volgen. En dat het nooit te laat is om te investeren in je persoonlijke ontwikkeling.

Mijn kennis en levenservaring zet ik nu in als kracht. Inmiddels coach ik professionals, teams en organisaties naar duurzaam werkgeluk, groei en (persoonlijk) leiderschap. Help hen zichzelf te ontdekken, te ontwikkelen en krachtige keuzes te maken. Zodat zij het beste in zichzelf én anderen naar boven halen.

Met hartelijke groet,
Hans van Gastel